Katsekontaktin opettaminen

Ota kourallinen ruokapalkkioita käteesi.

1 Heitä yksi ruokapalkinto lattialle koiralle niin että koirasi huomaa sen

2 Odota että koira syö palkkion ja kääntyy katsomaan sinuun kysyvästi

3 Sano ”hyvä” (tai muu palkkiomerkki) ja tarjoa uusi ruokapalkkio välittömästi

4 Toista useita kertoja ja koira alkaa tarjota katsekontaktia itsenäisesti

Voit helpottaa tehtävää niin että palkkaat aluksi kaikkea sinuun suuntautuvaa huomiota, katsoi koira mihin tahansa sinussa. Siitä vähitellen vaikeuttamalla odotetaan että koira katsoo juuri silmiin tai kasvoihin. Jos koira ei meinaa kiinnostua katsomaan sinuun, voit liikahtaa tai päästää äänen. Muista antaa ruokapalkkio välittömästi katsekontaktista.

Joskus, jos ruokapalkkiot ovat valmiina kädessäsi, koiran on vaikea irrottaa käatsettaan kädestäsi ja siirtää se kasvoihin. Tällöin voit laittaa ruokapalkkiot taskuun. Huolehdi että kätesi liikahtaa taskuun vasta ”hyvä” (tai muu palkkiomerkki) jälkeen.

Kun koira yhä uudestaan katsekontaktin otettuaan saa ruokapalkkion ja sen syötyään se palaa heti taas katsomaan kasvoihisi, voit liittää käytökseen vihjeen, esimerkiksi ”katse”. Sano ”katse” juuri samanaikaisesti kun koira katsoo ja sano heti perään ”hyvä” (tai muu palkkiomerkki) ja anna ruokapalkinto.

Kontakti on yksi tärkeimmistä ja monipuolisimmista perustaidoista ja taidon käyttöä kannattaakin harjoitella ja hyödyntää erilaisissa arjen tilanteissa.

Voit pohtia missä kaikissa tilanteissa koirasi tahtoo erilaisia asioita ja harjoitella tilanteissa kontaktia niin, että koira saa palkaksi siinä tilanteessa olevan asian, eli palkkion, jota se halusi. Esimerkiksi kun koira on saamassa ruokaa, lelun, tai pääsemässä ovesta, portista tai autosta ulos. 

Emmi Sohkanen

Emmi Sohkanen

Social Media

Suosituimmat

Tilaa uusimmat julkaisut

Vastaanota Push-ilmoituksia uusista julkaisuista!

Voit peruuttaa ilmoitukset helposti milloin haluat

Valikko

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Mitä lenkkeily on?

Hihnalenkki on iso kokonaisuus joka koiran ja omistajan mieltymyksistä, toiveista sekä fiiliksestä, että yhtälailla asuinalueesta ja aiemmista kokemuksistakin riippuen jaksottuu erilaisiin toimintoihin ja taitoihin. Hihnalenkkeily ei siis ole yksi taito jonka suorittaminen alkaisi hihnan kiinnittämisestä ja päättyisi sen irrottamiseen, vaan

Lue lisää »

Katsekontaktin opettaminen

Ota kourallinen ruokapalkkioita käteesi. 1 Heitä yksi ruokapalkinto lattialle koiralle niin että koirasi huomaa sen 2 Odota että koira syö palkkion ja kääntyy katsomaan sinuun kysyvästi 3 Sano ”hyvä” (tai muu palkkiomerkki) ja tarjoa uusi ruokapalkkio välittömästi 4 Toista useita

Lue lisää »
Scroll to Top